Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.06.2020

IMAX-CEO openhartig over box-office na heropening bioscopen en VOD

door Vertigo

Hoewel het ernaar uitziet dat veel bioscopen tegen de release van Mulan en Tenet eind juli zullen heropend zijn, waarschuwt IMAX-CEO Richard Gelfond dat de box-officecijfers mogelijk zullen tegenvallen.

“Ik vrees dat investeerders zich te veel focussen op het openingsweekend,” zegt Gelfond. “Dat moeten ze uit hun hoofd zetten. Het openingweekendrecord van Avengers: Endgame zal niet sneuvelen.”

Volgens Gelfond zal de box-office pas weer op volle toeren draaien als er een vaccin is tegen het coronavirus. “Als dat begin volgend jaar het geval is en mensen zich weer veilig voelen, ben ik heel optimistisch over de box-office van 2021,” zegt hij.

Verder denkt Gelfond niet dat Universals beslissing om films als Trolls World Tour rechtstreeks op video-on-demand uit te brengen een dreiging vormt voor de bioscoopuitbaters.

“Laten we duidelijk zijn,” zegt hij. “Er is geen bewijs dat een premium video-on-demand-release ooit een even succesvolle strategie zal zijn voor een blockbuster als een bioscooprelease.”

Bron: THR

Lees meer over: