Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.02.2022

Stephen King-verfilming Firestarter met Zac Efron krijgt trailer en poster

door Vertigo

Op 11 mei 2022 haalt Firestarter de Belgische zalen en ondertussen staan er een trailer en poster online. In deze nieuwe verfilming van Stephen Kings klassieke thriller door de producenten van The Invisible Man vecht een meisje met buitengewone pyrokinetische gaven om haar familie en zichzelf te beschermen tegen sinistere krachten die haar willen gevangen nemen en controleren.

Al meer dan tien jaar zijn de ouders Andy (Zac Efron; Extremely Wicked, Shockingly Evil and VileThe Greatest Showman) en Vicky (Sydney Lemmon; Fear the Walking Dead, Succession) op de vlucht, wanhopig om hun dochter Charlie (Ryan Kiera Armstrong; American Horror Story: Double Feature, The Tomorrow War) te verbergen voor een schimmig federaal agentschap dat haar ongekende gave om vuur te maken wil omzetten in een massavernietigingswapen.

Andy heeft Charlie geleerd hoe ze haar kracht, die wordt opgewekt door woede of pijn, onschadelijk kan maken. Maar wanneer Charlie elf wordt, wordt het vuur steeds moeilijker te controleren. Nadat een incident de locatie van de familie onthult, wordt een mysterieuze agent (Michael Greyeyes; Wild Indian, Rutherford Falls) ingezet om de familie op te jagen en Charlie voor eens en voor altijd te pakken. Charlie heeft echter andere plannen.