Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.02.2022

Eminem en Rihanna speelden bijna mee in Mad Max: Fury Road

door Vertigo

Onlangs werd in een fragment uit het geplande boek Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road van The New York Times-journalist Kyle Buchanan onthuld dat Brad Pitt en Angelina Jolie in de running waren voor de rollen van Max Rockatansky en Imperator Furiosa in Mad Max: Fury Road.

Nu blijkt uit een nieuw fragment dat ook Eminem kans maakte om Max te vertolken, net als Michael Fassbender, Joel Kinnaman, Eric Bana, Jeremy Renner, Armie Hammer en Heath Ledger.

Miller zegt dat hij zich liet inspireren door Eminems rol in 8 Mile: “Ik werkte samen met zijn tegenspeelster Brittany Murphy aan Happy Feet en vroeg wat voor iemand hij was en of hij geïnteresseerd zou zijn in Mad Max: Fury Road. Brittany wond er geen doekjes om en noemde hem enorm getalenteerd.”

“We hebben Eminem gecontacteerd,” vervolgt Miller. “Verder ging het niet, aangezien we op dat moment in Australië wilden draaien en hij de VS niet wilde verlaten. Ik denk dat hij wel had toegezegd als hij vanuit zijn thuisstaat had kunnen werken.”

Naast Eminem liet Miller zijn ook vallen op een ander muziekicoon, Rihanna. Zij had net als Margot Robbie en Jennifer Lawrence bijna een van de vrouwen van slechterik Immortan Joe gespeeld.

“Normaal kleden acteurs zich heel gewoon voor audities, maar Rihanna zag er spectaculair uit,” zegt Miller. “Ik ben niet zeker of ze wist waar de film over ging, maar ze was gekleed als Rihanna en dat was de juiste keuze.”

Wat Furiosa betreft, maakten naast Jolie ook Jessica Chastain, Gugu Mbatha Raw, Ruth Negga en Gal Gadot kans. De rol ging uiteindelijk naar Charlize Theron, die van Max naar Tom Hardy en die van Immortan Joe’s vrouwen naar Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Abbey Lee en Courtney Eaton.

Bron: IndieWire