Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.08.2022

Star Wars-reeks Andor ingekort tot twee seizoenen

door Vertigo

Regisseur en scenarist Tony Gilroy had oorspronkelijk vijf jaargangen in zijn hoofd voor Rogue One-prequel Andor. Hoewel de eerste twaalf afleveringen inderdaad één jaar beslaan, zullen de daaropvolgende vier jaar echter volledig in seizoen twee gepropt worden. “De 24ste aflevering wordt de laatste”, zegt Gilroy. “We wandelen de kijker rechtstreeks van de laatste scène in Andor naar de allereerste scène in Rogue One.”

Hoofdrolspeler Diego Luna is blij met de beslissing om uiteindelijk maar twee seizoenen te maken: “Voor mij zou het onmogelijk zijn dit vijf seizoenen vol te houden. Met de intensiteit en de complexiteit die we voor ogen hebben, zou dat 15 jaar van mijn leven kosten.”

Tony Gilroy verheldert ook waarom fanfavoriet K-2SO voorlopig niet opduikt in Andor. “Het creëert problemen als je dat verhaal wil vertellen”, zegt hij. “Want zo’n droid trekt natuurlijk meteen de aandacht. Die kan je dus niet overal met je meesleuren. Maar ik zou zeggen: wacht nog even. Als we iets doen met K-2SO, dan wordt het spectaculair.”

Bron: The Playlist