Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.08.2022

Casting-telex: Idris Elba speelt spion, Conor McGregor maakt acteerdebuut en veel meer

door Vertigo

Bullet Train-regisseur David Leitch en acteur Idris Elba slaan de handen in elkaar voor de stripadaptatie Bang! Het verhaal draait rond een terroristische sekte die het einde van de wereld wil inzetten door boekenlezers te hersenspoelen. Elba zal een spion vertolken die de auteur van de romans moet vinden en doden.

Doug Limans zopas aangekondigde remake van Road House met Jake Gyllenhaal heeft ook een grote vis te pakken. Vechtsportkampioen Conor McGregor zal zijn acteerdebuut maken in de film. Naar verluidt verzocht hij de producenten zelf om een rol nadat hij het origineel met Patrick Swayze zag en er immens van genoot.

Een vervolg op The Exorcist, waarin originele ster Ellen Burstyn opnieuw meedoet, voegde Ann Dowd toe aan de cast. De karakteractrice is vooral bekend van haar vileine rol in de televisieserie The Handmaiden’s Tale. Halloween-regisseur David Gordon Green neemt plaats achter de camera.

De Australische actrice Rebel Wilson heeft toegezegd voor de tenniskomedie Double Fault. Jim en Brian Kehoe, die eerder de tienerfilm Blockers schreven, staan in voor het scenario. Studio Paramount houdt de lippen voorlopig stijf op elkaar over de exacte plot.

James Franco kruipt in de huid van de Cubaanse leider Fidel Castro voor Aline of Cuba. Mia Maestro speelt de vrouw waarmee hij een passionele affaire heeft. De opnames van de film beginnen op 15 augustus in Columbia.

Oscarwinnares Kathy Bates vervoegt dan weer Nicole Kidman en Zac Efron in een nieuwe romantische komedie van scenarist-regisseur Richard LaGravenese (The Fisher King, The Horse Whisperer). De film focust op de gecompliceerde liefdesperikelen van een jonge vrouw, haar moeder en haar baas, een filmster. De film heeft momenteel nog geen titel.

Ten slotte bereidt ook Mud-regisseur Jeff Nichols een nieuwe film voor. The Bikeriders speelt zich af in de jaren zestig en volgt een decennium lang de leden van een fictieve motorbende. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Hardy, Jodie Comer en Elvis-ster Austin Butler.

Bronnen: Variety, Dark Horizons, Deadline, Variety

Bronnen: Dark Horizons, Deadline, Variety