Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.08.2020

Star Trek-films van Noah Hawley en Quentin Tarantino on hold gezet

door Vertigo

Paramount zou de Star Trek-films van zowel Noah Hawley als Quentin Tarantino on hold hebben gezet en op zoek zijn naar de beste strategie om de franchise nieuw leven in te blazen na de teleurstellende box-office-opbrengst van Star Trek Beyond.

Een derde film met de cast van de recente Star Trek-trilogie krijgt mogelijk binnenkort wel groen licht. Of het nog steeds de bedoeling is om Chris Hemsworth terug te brengen als de vader van Chris Pines Captain Kirk is onduidelijk.

Voor Hawleys film werd in elk geval een nieuwe cast gezocht. Het verhaal zou rond een dodelijk virus draaien en door de coronacrisis vindt Paramount dat mogelijk nu geen goed idee.

De versie van Tarantino en The Revenant-scenarist Mark L. Smith zou dan weer gebaseerd zijn op een aflevering van de originele Star Trek-reeks die zich grotendeels afspeelt op aarde en rond gangsters in de jaren dertig draait. Tarantino zou de film niet zelf regisseren.

Hawleys en Tarantino’s versie zullen mogelijk het levenslicht zien als Logan-achtige spin-offs eens de herlancering van de hoofdreeks een succes is.

Bron: Deadline