Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.08.2020

Black Panther-cameravrouw loopt mogelijk sequel mis door coronacrisis

door Vertigo

Cameravrouw Rachel Morrison, die een Oscarnominatie kreeg voor Dee Rees’ Mudbound, blikte Ryan Cooglers Black Panther in, maar loopt door de coronacrisis mogelijk de sequel mis.

De opnames van Morrisons regiedebuut Flint Strong, naar een script van Barry Jenkins over de Olympische bokskampioen Claressa ‘T-Rex’ Shields, werden namelijk na twee dagen stilgelegd door de pandemie en kunnen pas in februari 2021 worden hervat.

“Het is enerzijds een boksfilm met scènes met grote menigtes en anderzijds een tienerfilm met dansscènes en tieners die dicht in elkaars buurt komen,” zegt Morrison. “Er zijn misschien drie scènes die we onder de huidige omstandigheden kunnen draaien.”

“De bedoeling was om Flint Strong af te werken en een paar maanden daarna aan Black Panther II te beginnen,” vervolgt ze. “Nu is het mogelijk dat de twee projecten overlappen.”

“Ryan en ik praten er regelmatig over. Hij belde mij onlangs op omdat hij had gedroomd dat er drie weken na het begin van de shoot plots een cameraman naar hem toekwam op de set van Black Panther II en Ryan zich afvroeg waar ik in godsnaam was.”

Morrison zou het hartverscheurend vinden als ze Black Panther II niet kan inblikken, maar voegt eraan toe dat de opnames van Flint Strong mogelijk pas in de herfst van 2021 worden hervat, waardoor ze eerst de Marvel-film zou kunnen draaien.

Bron: The Playlist