Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.06.2016

Chris Pine: “Star Trek kan niet cerebraal zijn in 2016”

door Marijn Claeys

J.J. Abrams wist in 2009 met veel succes het Star Trek-universum weer nieuw leven in te blazen en zowel publiek als pers te bekoren met zijn nieuwe interpretatie van het bronmateriaal. Toch steeg er uit bepaalde hoek de kritiek dat de reboot een wezenlijk onderdeel van de oude Star Trek-franchise verloren had door een meer actiegerichte aanpak die meer deed denken aan Star Wars.

In het licht van Stark Trek Beyond, die deze zomer in de zalen komt, sprak acteur Chris Pine zich in SFX Magazine uit over de kwestie. “Je kan geen cerebrale Star Trek maken in 2016. Het zou gewoon niet werken in de filmmarkt van vandaag de dag. Je kan er wel zaken in verstoppen – Star Trek Into Darkness bevat buitengewone, kritische vragen en thema’s, maar je moet ze verbergen achter wham-bam explosies en planeten die worden opgeblazen. Het is heel, heel moeilijk,” geeft de acteur toe.

Pine licht verder de thema’s van de nieuwe film toe: “De vraag die in onze film gesteld wordt, is ‘heeft de Federation enig belang?’ En in een wereld waarin iedereen heel de tijd probeert elkaar uit te moorden is dat een belangrijke vraag. Is samenwerken belangrijk? Moet iedereen zijn eigen richting kiezen? Betekent het nog iets om ons te verenigen tegen iets anders?”

Star Trek Beyond is vanaf 17 augustus in de Belgische zalen te zien.

Bron: DH

@MarijnClaeys