Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.01.2016

Sylvester Stallone kondigt Creed 2 aan

door Jimmy Van der Velde

Sylvester Stallone en de baas van filmstudio MGM hebben tijdens een gesprek met het Amerikaanse blad Variety aangekondigd dat een vervolg op Creed er zeker aankomt. Sly zal opnieuw Rocky Balboa vertolken in de opvolger.

Creed verschijnt vanaf 20 januari in de Belgische bioscopen. De prent belicht de zoon (Michael B. Jordan) van Apollo Creed en toont hoe die met behulp van Rocky zich aan een bokscarrière waagt.

Stallone en regisseur Ryan Coogler hebben al enkele ideeën voor het vervolg. Zo bestaat de kans dat Creed 2 zich net als The Godfather Part II deels in het verleden afspeelt, zodat Carl Weathers kan terugkeren als Apollo. Een andere mogelijkheid is dat de film gewoon verdergaat waar Creed is gestopt.

Het is nog niet zeker of Coogler terug plaatsneemt in de regiestoel, want hij heeft getekend voor Marvels Black Panther.

Stallone praatte ook even over Rambo. Hij liet duidelijk blijken dat hij geen zin meer heeft om het eenmansleger nog eens te spelen. “Ergens wil ik wel, maar mijn lichaam zegt: “Doe het niet!”. “Als je niet beter kan doen dan de vorige keer, waarom zou je het dan doen?”

Er komt wel een Rambo-televisiereeks aan met in de hoofdrol de zoon van de actiefiguur. Stallone is niet betrokken bij dat project.

Bron: Variety

@TheJimeister