Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.08.2021

SPOILERALARM: James Gunn geeft tekst en uitleg bij The Suicide Squad-post-credits-scènes

door Vertigo

SPOILERALARM

The Suicide Squad telt twee post-credits-scènes, waarin gehint wordt naar de toekomst van twee personages die eerder in de film dood werden gewaand: Weasel (Sean Gunn) en Peacemaker (John Cena).

Weasel, een antropomorfe wezel die naar verluidt 27 kinderen heeft vermoord, lijkt in de openingsscène te verdrinken, maar komt in de eerste post-credits-scène weer bij bewustzijn.

Gunn teaset dat Weasel mogelijk onschuldig is. “Er zitten veel mensen in de cel voor misdaden die ze niet hebben begaan,” zegt hij. “Als er 27 kinderen sterven in de buurt waar Weasel woont, denk je dan niet dat men hem de schuld zou geven?”

“Hij verdient een team advocaten dat hij de eerste keer wellicht niet had,” vervolgt Gunn. “Wat hersencapaciteit betreft, is hij misschien net iets slimmer dan een windhond.”

Peacemaker keert zich in The Suicide Squad dan weer tegen zijn eigen teamleden omdat hij denkt dat ze zijn meedogenloze missie om vrede te stichten in de weg staan. Bloodsport (Idris Elba) schakelt hem echter uit.

In de tweede post-credits-scène blijkt dat Peacemaker de confrontatie heeft overleefd en aan de slag zal gaan voor John Economos (Steve Agee) en Emilia Harcourt (Jennifer Holland), twee assistenten van Suicide Squad-bazin Amanda Waller (Viola Davis).

Dat is de plot van de spin-off-reeks Peacemaker, waarin het personage verder zal uitgediept worden. “Bloodsports problemen waren na twee uur en 15 minuten opgelost,” zegt Gunn. “Voor die van Peacemaker heb je minstens zes en een halfuur nodig.”

Cena zal in de serie het gezelschap krijgen van Agee, Holland, Danielle Brooks (Orange Is the New Black) en Chukwudi Iwuji (John Wick: Chapter 2).

“Het verhaal draait rond een groep mensen, hoe ze naar de wereld kijken en hoe ze met elkaar samenwerken,” zegt Gunn. “Daarnaast wordt de vraag gesteld hoe Peacemaker de grootste idioot ter wereld geworden is.”

Bron: IndieWire