Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.06.2021

SPOILERALARM: Cruella-regisseur teaset mogelijke sequel

door Vertigo

SPOILERALARM

Nu het oorsprongsverhaal van Cruella de Vil (Emma Stone) is verteld, zou Cruella-regisseur Craig Gillespie graag een sequel maken waarin hij de One Hundred and One Dalmatians-slechterik in al haar glorie kan laten zien.

“Ik heb het gevoel dat we Cruella nog maar pas hebben ontmoet,” zegt Gillespie. “Ze is er erin geslaagd om zich te laten omringen door mensen die haar steunen en kan haar modelijn verder uitbreiden.”

“Ik zou graag zien wat dat met haar doet,” vervolgt hij. “Nu ze zoveel macht heeft, zal ze er voorzichtig mee moeten omspringen of het risico lopen dat ze zichzelf ten val brengt.”

Gillespie wil echter enkel terugkeren als hij coscenarist Tony McNamara (The Favourite) en de rest van het team achter het origineel dat ook doen.

“Het was een genoegen om met iedereen samen te werken,” zegt de regisseur. “Disney gaf ons heel veel steun en een veilig gevoel, waardoor we er echt voor konden gaan zonder nare gevolgen.”

“We waren allemaal voortdurend aan het pushen en vroegen ons af of Disney wel akkoord zou gaan met onze idee├źn, maar ze hebben nooit geprotesteerd,” vervolgt hij.

Bron: /Film

Lees meer over: