Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.01.2022

SPOILERALARM: Adam Driver vierde einde House of Gucci-opnames niet omdat hij zijn rol beu was

door Vertigo

SPOILERALARM

Adam Driver heeft verteld dat hij het feestje om het einde van de House of Gucci-shoot te vieren niet bijwoonde omdat hij zo snel mogelijk afscheid wilde nemen van zijn personage Maurizio Gucci. Hij was het hoofd van modehuis Gucci en werd vermoord door zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani, die vertolkt word door Lady Gaga.

House of Gucci was in zekere zin de moeilijkste opdracht van mijn carrière,” zegt Driver. “Ik leef niet in dezelfde wereld als Maurizio Gucci. Het was interessant om na te denken over zijn elegantie en de manier waarop hij waardevolle dingen verkreeg en weggooide, maar na hem 14 uur per dag te spelen, had ik er genoeg van.”

Driver voegt eraan toe dat hij zijn rollen in het algemeen onmiddellijk de rug toekeert en geen laatste draaidag meer heeft gevierd sinds de HBO-reeks Girls, waarmee hij doorbrak. “Ik wil gewoon mijn personage loslaten en naar huis gaan,” zegt hij.

De acteur blikt echter tevreden terug op zijn samenwerking met Ridley Scott aan zowel House of Gucci als The Last Duel. “Ridley is geweldig,” zegt Driver. “Hij gebruikt minimum vier camera’s en zijn films lijken wel theaterstukken waarbij het publiek het podium omringt.”

“Hij tekent ook zijn eigen storyboards en zijn producties verlopen heel snel,” vervolgt de acteur. “Hij verliest geen tijd vanwege onbenullige details.”

Bron: EW