Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.01.2022

Ben Affleck en Matt Damon onthullen dat Kevin Smith Good Will Hunting redde

door Vertigo

Ben Affleck en Matt Damon hebben onthuld dat hun versie van Good Will Hunting, waarvoor ze zowel het scenario als twee van de hoofdrollen voor hun rekening namen, zonder Kevin Smith niet zou zijn gemaakt.

Smith werkte samen met de twee acteurs aan Chasing Amy, die net als Good Will Hunting door Miramax werd geproduceerd, en wist de studio te overtuigen dat ze ook in de film moesten meespelen.

“Kevin heeft Good Will Hunting gered,” zegt Damon. “Als hij niet had ingegrepen, zou de film ons zijn ontnomen en met andere acteurs zijn gemaakt. We zouden nog steeds heel kwaad zijn geweest.”

“We zouden enkel als scenaristen hebben opgetreden en niet als acteurs,” voegt Affleck eraan toe. “Onze hele bedoeling was echter om te acteren. Kevin praatte met executive producer Jon Gordon en zorgde ervoor dat mensen in onze visie geloofden.”

Affleck beloofde Smith dat hij hem zou bedanken als hij en Damon ooit een Oscar wonnen, maar vergat hem in zijn speech toen Good Will Hunting de Academy Award voor Beste Originele Scenario kreeg.

“Vervolgens zwoer ik het goed te maken als ik ooit nog eens een Oscar won en ik ben het weer vergeten,” zegt Affleck, die later voor Argo de Academy Award voor Beste Film kreeg.

“Ik ben Kevin enorm veel verschuldigd,” vervolgt hij. “Hij geloofde in ons. Ik weet nog dat hij me een e-mail stuurde en op zijn typische manier schreef: ‘Ik ben het Good Will Hunting-script beginnen te lezen op het toilet en ben tot het einde blijven zitten.'”

Bron: EW