Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.11.2018

Spoiler alert: Ook Ezra Miller is in de war over Fantastic Beasts 2-onthulling

door Vertigo

SPOILER ALERT

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald gaat Ezra Millers personage Credence Barebone op zoek naar zijn ware identiteit. Op het einde van de film komt hij er dankzij de slechte tovenaar Grindelwald (Johnny Depp) achter dat hij eigenlijk Aurelius Dumbledore, de jongere broer van Albus Dumbledore (Jude Law), is.

Hoewel de tragische geschiedenis van de Dumbledores uitgebreid uit de doeken werd gedaan in de Harry Potter-boeken van Fantastic Beasts-scenariste J.K. Rowling, werd er nooit over een Aurelius gesproken. Miller weet zelf niet wat hij ervan moet denken.

“Grindelwald gebruikt overwegend metaforen,” zei de acteur,” en je moet hem niet zomaar geloven. Of dat ook geldt voor zijn onthulling over Credence zou ik eerlijk gezegd niet durven zeggen. Uit de Harry Potter-boeken blijkt dat hij een nauwe band had met de Dumbledores en dus lijkt het logisch dat hij zoiets zou weten. Misschien liegt hij, misschien niet.”

Miller sprak ook over zijn schijnbare dood in Fantastic Beasts and Where to Find Them en zijn plotse herrijzenis in de sequel. “Voor de eerste film blikte we drie scènes in waarin onthuld werd dat Credence nog in leven was,” zei hij. “Uiteindelijk werd er in de montagekamer beslist om ze te knippen en het publiek in het ongewisse te laten.”

“Ook mij hebben ze er niet over ingelicht,” vervolgde hij. “Toen ik de film voor het eerst zag, dacht ik op iemands tenen te hebben getrapt. Ik dacht dat ze Credence vermoord hadden omdat ze mij niet meer wilden zien.”

Verder weet hij ook niet wat er in de komende drie Fantastic Beasts-films staat te gebeuren. “Ik laat mij ook maar meeslepen,” lachte hij.

Bron: IndieWire