Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.05.2020

Spike Lee onthult Cannes 2021-plannen en eerste stills nieuwe film

door Vertigo

Als het coronavirus niet was uitgebroken, zou Spike Lee momenteel de jury van de officiële competitie voorzitten in Cannes. Hij heeft echter beloofd dat hij volgend jaar van de partij zal zijn.

Ondertussen is hij bezig met zijn nieuwe langspeler Da 5 Bloods te promoten. De film is vanaf 12 juni te zien op Netflix en gaat over een groep Afro-Amerikaanse soldaten die jaren na de oorlog terugkeren naar Vietnam.

Lee wil met Da 5 Bloods aantonen dat Afro-Amerikanen een grote impact hebben gemaakt op de Verenigde Staten en ingaan tegen de racistische uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de personages is echter een Trump-aanhanger.

“Toen ik nog klein was, zei mijn moeder altijd dat niet alle zwarte mensen dezelfde zijn, er hetzelfde uitzien of hetzelfde denken,” zegt Lee. “Ik moest er dus voor zorgen dat de personages divers genoeg waren.”

“Een kleine minderheid van Afro-Amerikanen steunt Donald Trump en daarom is Delroy Lindo’s personage zo’n motherfucker met een Make America Great Again-petje,” vervolgt hij.

Bekijk de eerste stills uit Da 5 Bloods hieronder:

Bron: The Playlist