Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.05.2020

De Cannes à votre cabane toont Vlaamse Cannes-selecties aan Franstalig België

door Vertigo

Sinds vanochtend presenteert het VOD-platform cinechezvous.be ‘De Cannes à votre cabane’, een collectie van zes Vlaamse films die alle hun première beleefden tijdens het Festival van Cannes. De lancering gebeurt op een ogenblik dat het Festival van Cannes volop aan de gang had moeten zijn, maar Covid-19 besliste daar anders over.

Tot en met 1 juni kunnen Franstalige kijkers kennis maken met een diverse selectie van zes voor hen minder gekende Vlaamse Cannes-selecties uit de voorbije drie decennia.

De collectie bestaat uit Aanrijding in Moscou van Christophe Van Rompaey (Semaine de la Critique, 2008), Ghost Tropic van Bas Devos (Quinzaine des Réalisateurs, 2019), Girl van Lukas Dhont (Officiële Selectie/Un Certain Regard, 2018), De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen (Quinzaine des Réalisateurs, 2009), Ce magnifique gâteau van Emma de Swaef en Marc James Roels (Quinzaine des Réalisateurs, 2018) en Manneken Pis van Frank Van Passel (Semaine de la Critique, 1995).

Onder de titel ‘Cannes in uw kot’ kunnen ook geïnteresseerden uit Vlaanderen de collectie van zes films opvragen en (her)ontdekken, via het VOD-platform cinemabijjethuis.be van distributeur Lumière. De prijs per film varieert tussen 3,99 euro en 8 euro voor de meest recente titel.

Lees meer over: