Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.08.2021

Spike Lee knipt omstreden stuk over 9/11-complottheoriën uit docureeks

door Vertigo

Spike Lee ligt onder vuur naar aanleiding van zijn docureeks NYC Epicenters 9/11→2021½ voor HBO. Daarin doet de regisseur uit de doeken hoe het eraan toeging in New York City na de terreuraanslagen van 11 september 2001 en tijdens de coronacrisis.

De pers kon onlangs de vierde en laatste aflevering bekijken, die op 11 september 2021 wordt uitgezonden, en berichtte dat Lee een halfuur wijdt aan complottheorieën over 9/11.

Zo komen er leden van de Architects and Engineers for 9/11 Truth aan het woord, een organisatie die beweert dat de torens van het World Trade Center niet enkel instortten door de impact van de vliegtuigen, maar na de aanslagen bewust tot ontploffing werden gebracht.

Lee kwam in opspraak, maar vroeg aan de pers om ruimdenkend te blijven en de finale versie van de aflevering af te wachten. Nu blijkt dat die een halfuur korter is dan de oorspronkelijke versie en dat het stuk over de complottheorieën dus niet op tv zal worden getoond.

Eerder nam Lee het voor het omstreden stuk op. “Ik wil de mensen gewoon informeren zodat ze zelf een mening kunnen vormen over wat er gebeurd is,” zei hij. “Ik respecteer de intelligentie van het publiek.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: