Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.08.2021

Paul Schrader onthult Martin Scorsese’s advies voor The Card Counter

door Vertigo

Paul Schrader (First Reformed) vertelde in september 2020 dat hij voor zijn nieuwe langspeler The Card Counter raad vroeg aan Martin Scorsese. De twee werkten eerder samen aan Taxi Driver, Raging Bull, The Last Temptation of Christ en Bringing Out the Dead, waarvoor Schrader deels of alleen de scenario’s verzorgde.

Nu heeft Schrader onthuld welk advies Scorsese hem precies gaf. “Ik vroeg hem wat er ontbrak,” zegt Schrader, die de bijna afgewerkte film aan Scorsese en enkele anderen liet zien nadat de opnames werden stilgelegd door de coronacrisis.

“Hij zei me dat de relatie tussen de personages van Oscar Isaac en Tiffany Haddish te oppervlakkig was,” vervolgt hij. “Dus heb ik die scènes herschreven.”

The Card Counter gaat over een gokker en voormalige militaire ondervrager (Isaac) die achtervolgd wordt door zijn verleden. Op vraag van Schrader vervoegde Scorsese ook het project als executive producer.

“Ik vroeg aan Marty of het niet leuk zou zijn als we nog eens samen in de aftiteling zouden staan,” zegt Schrader. “Ik dacht dat het zou helpen om de film te verkopen, maar ook dat het cool zou zijn na al die jaren.”

Bron: The Playlist