Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.03.2021

Spike Lee en Get Out-acteur Lakeith Stanfield reageren met gemengd op Oscarnominaties

door Vertigo

Spike Lee heeft gereageerd op de uitsluiting van zijn nieuwe film Da 5 Bloods in de grote Oscarcategorieën. De film werd enkel voor Beste Score genomineerd, hoewel Delroy Lindo lange tijd voor Beste Acteur in een Bijrol werd getipt.

“Delroy Lindo heeft misschien geen Oscarnominatie gekregen, maar dat doet geen afbreuk aan de impact van zijn decennialange carrière,” schrijft Lee op Instagram en prijst Lindo’s vertolkingen in hun samenwerkingen Crooklyn, Clockers en Da 5 Bloods.

Verder verkoopt Lee via zijn website vier gesigneerde limited edition Da 5 Bloods-posters onder de noemer ‘We wuz robbed‘, een verwijzing naar het feit dat de film slechts in één Oscarcategorie genomineerd werd.

Ook Get Out-acteur Lakeith Stanfield heeft gereageerd op de Oscarnominaties. Hij speelt de hoofdrol in Judas and the Black Messiah, maar werd net als zijn tegenspeler Daniel Kaluuya voor Beste Acteur in een Bijrol genomineerd.

“Ik ben ook in de war, maar fuck it,” schreef Stanfield in een reeks verwijderde Instagram-berichten. “Eerste keer dat een acteur met een gezichtstatoeage wordt genomineerd.”