Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2016

Gentenaar Spencer Bogaert werkt samen met ‘From Hell’-regisseur

door Ruben Aerts

Spencer Bogaert, de 18-jarige Vlaamse acteur die zijn speelfilmdebuut maakte in Douglas Boswells Labyrinthus, is gecast voor het Amerikaanse The Solutrean van regisseur Albert Hughes (Menace II SocietyDead Presidents en From Hell, samen met broer Allen ). De film vertelt het epische verhaal van een jachtexpeditie in de IJstijd die fout loopt en uitmondt in een bloedstollende overlevingstocht. De voorlopige filmtitel verwijst naar de voorwerpen die door het afslagen van dunne lamellen van vuursteen werden gemaakt tijdens het Laat-paleolithicum.

In The Solutrean neemt Bogaert de rol van Kappa voor zijn rekening, een jongen op de rand van de volwassenheid die door de stamhoofden mee op jacht wordt genomen in het onherbergzame winterlandschap. De Gentenaar zal te zien zijn naast Kodi Smit-McPhee die schitterde aan de zijde van Viggo Mortensen in The Road en binnenkort te zien is in X-Men: Apocalypse – en de IJslandse acteur Jóhannes Haukur Jóhannesson.

De opnames van deze megaproductie starten later deze maand in Vancouver. “Ik kijk er naar uit om ondergedompeld te worden in dit prehistorische filmverhaal,” reageert Bogaert. “Voor de rest ben ik benieuwd naar Vancouver en British Columbia, waar er gefilmd zal worden. Drie maanden zonder familie en vrienden wordt ook nieuw voor mij.​”

Spencer Bogaert deed zijn eerste acteerervaring op in het theater. Met zijn rol in Labyrinthus maakte hij in 2014 zijn opwachting op het witte doek. Ondertussen heeft Bogaert ook de opnames van Vincent en het einde van de wereld, de nieuwe speelfilm van Christophe Van Rompaey (Aanrijding in Moscou, Voor wat hoort wat), achter de rug. De bioscooprelease van Vincent en het einde van de wereld staat voor dit najaar gepland.

Een releasedatum voor The Solutrean is nog niet geweten.

Bron: VAF

@rubenaerts