Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2016

Hemingway herenigt Pierce Brosnan met Martin Campbell

door Ruben Aerts

Met GoldenEye waagden beiden zich in 1995 voor het eerst aan de James Bond-franchise. Brosnan als acteur, Campbell – die later ook Casino Royale, het 007-debuut van Daniel Craig, inblikte – als regisseur. Pas bundelden ze opnieuw de krachten voor The Foreigner, een actiethriller waarin de voormalige James Bond-acteur naast Jackie Chan te zien is.

Pierce Brosnan en Martin Campbell kunnen het best met elkaar vinden, dat lijdt geen twijfel. Niet nu ze plannen smeden voor een derde samenwerking. Het duo gooit het meteen ook over een andere boeg. Hun nieuwste project – dat ver weg blijft van megalomane actietaferelen – belooft immers een Ernest Hemingway-adaptatie te worden.

Het gaat om de verfilming van Across The River And Into The Trees, een roman met autobiografische trekken die verscheen in 1950. Het verhaal speelt zich af in Italië, kort na de Tweede Wereldoorlog. Centraal staat de liefde tussen een terminaal zieke, Amerikaanse officier en een jonge gravin. Aanvankelijk werd Across The River eerder matig onthaald, maar dat veranderde de voorbije decennia toen bleek dat de protagoniste gebaseerd was op een van Hemingways muzes.

Het script, dat gepend werd door Peter Flannery and Il Postino-regisseur Michael Radford, ligt al klaar. Als alles volgens plan verloopt, starten de opnames in oktober in Venetië. Wie de tegenspeelster wordt van Brosnan is nog niet geweten.

Bron: Empire

@rubenaerts