Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.08.2021

Sony neemt het op voor exclusieve bioscoopreleases

door Vertigo

Sony heeft tijdens zijn presentatie op CinemaCon, een beurs voor bioscoopuitbaters, als enige grote studio zonder eigen streamingdienst een lans gebroken voor exclusieve bioscoopreleases.

“Films tegelijkertijd in de zalen en in de huiskamers uitbrengen is nefast voor onze sector,” zei Sony-bons Josh Greenstein voordat hij een voorsmaakje van toekomstige Sony-films liet zien.

Daartoe behoorden de actiethriller Bullet Train met Brad Pitt, de oorlogsfilm The Black Label met Jonathan Majors, de superheldenfilm Morbius met Jared Leto en de boekverfilming Where The Crawdads Sing met Reese Witherspoon.

“Onze films zullen eerste exclusief in de bioscoop te zien zijn,” zei Greenstein. “Bioscopen en de bioscoopervaring zullen triomferen.”

“De voorbije 19 maanden waren kommer en kwel,” vervolgde hij. “Zonder de uitdagingen waar de filmsectoor voor staat te negeren, kijkt Sony naar de toekomst van de filmsector op lange termijn.”

Greenstein werd vervolgens afgelost door Sony-hoofd Tom Rothman die vertelde dat hij Free Guy had gezien terwijl hij op vakantie was. De actie-/scififilm met Ryan Reynolds loopt momenteel exclusief in de bioscoop.

Free Guy heeft het geweldig gedaan aan de box-office omdat hij ten eerste geweldig is en je hem ten tweede niet thuis op je tv kan bekijken,” zei Rothman.

Sony zette zijn punt kracht bij door tijdens de presentatie de eerste trailer van Spider-Man: No Way Home te onthullen en Ghostbusters: Afterlife voor het eerst te vertonen. Beide films zullen exclusieve bioscoopreleases krijgen.

Bron: IndieWire, Deadline