Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.06.2017

Sony neemt gas terug over Clean Versions

door Vertigo

Sony kondigde eerder aan ‘cleane’ versies van hun films uit te brengen, dus zonder gewelddadige scènes, grof taalgebruik of seksuele connotatie. Maar daar komen ze nu op terug, nadat enkele filmmakers lieten merken dat zij het er niet eens mee waren.

Zowel Seth Rogen, Judd Apatow als de regisseursvakbond Directors Guild of America spraken zich uit tegen de aanpassingen die Sony aan de films wilde maken, de een al subtieler dan de andere.

Apatow tweette: Dit is absolute bullshit. Sony en Sony Pictures gaan het zwaar te verduren krijgen als ze onze films verkloten. Steek jullie cleane versies in jullie achterste.” Rogen voegde toe: “Godverdomme, doe onze films dit alsjeblieft niet aan.”

De voorzitter van Sony Pictures Home Entertainment, Man Jit Singh, zei in een nieuw statement: “Onze regisseurs zijn heel belangrijk voor ons en we willen die relatie niet op de helling zetten. We dachten dat we de toestemming hadden van de betrokken regisseurs om de tv-versies naast de gewone versie uit te brengen. Maar als ze zich daar niet in kunnen vinden, zullen we dat voor hun films niet doen.”

Bron: EW