Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.11.2020

Simon Pegg openhartig over geschil met Quentin Tarantino

door Vertigo

Twee jaar geleden zei Simon Pegg dat Quentin Tarantino’s Star Trek-film geen ‘Pulp Fiction in de ruimte’ zou worden. Tarantino beweerde echter vorig jaar het tegendeel en verweet Pegg dat hij niet wist waarover hij sprak. Volgens Pegg gaat het echter om een misverstand.

“De mensen gingen ervan uit dat het ‘Pulp Fiction in de ruimte’ zou worden en ik zei gewoon het omgekeerde,” zegt Pegg. “Toen las ik dat Quentin kwaad was op me. Ik heb het script van zijn Star Trek-film niet gelezen, maar heb gehoord dat het typisch Tarantino is.”

Ondertussen heeft Pegg de plooien gladgestreken met Tarantino. “Ik heb hem gezien op een Once Upon a Time in Hollywood-event,” zegt Pegg. “Hij zei dat hij helemaal niet kwaad op me was en de pers alles had opgeblazen. We hebben er eens goed om gelachen.”

Verder zegt Pegg dat hij in een Tarantino-film werd gecast, maar verstek moest laten gaan. “Het was hartverscheurend,” zegt Pegg. “Ik moest kiezen tussen Tarantino en Steven Spielbergs The Adventures of Tintin.”

Pegg zou waarschijnlijk te zien zijn in Inglourious Basterds. De opnames begonnen namelijk net als die van The Adventures of Tintin in oktober 2008.

Bron: IndieWire