Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2016

Shia Labeouf teleurgesteld over samenwerking met Spielberg

door Marjolein de Jong

Shia Labeouf mag dan wel een wending hebben gegeven aan zijn carrière door recent de voorkeur te geven aan onafhankelijke films, hij blijft nog steeds één van Hollywood’s favoriete probleemkindjes. Dit kwam onlangs opnieuw tot uiting toen hij in Variety zijn frustraties uitsprak over zijn eerdere samenwerking met Steven Spielberg.

Of het nu als producent of als regisseur was, Labeouf blijkt al heel snel teleurgesteld te zijn geweest in zijn werkervaringen met Spielberg en hij verwoordde dit op een manier die geen ruimte voor twijfel toelaat:

“Ik vind de films die ik met Spielberg heb gemaakt niet goed. De enige film die ik goed vond die we samen hebben gemaakt is (de eerste) Transformers

Labeouf blaast met deze woorden misschien wel elke mogelijke samenwerking met Spielberg op in de toekomst maar het ziet ernaar uit dat hij momenteel toch geen enkele intentie heeft om terug te keren naar grote Hollywoodprojecten. Hij blijft meer gefocust op low-budget films zoals Andrea Arnold’s American Honey. Een film die later dit jaar in de zalen komt en waarvoor hij nu al lovende kritieken heeft geoogst.