Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2021

Shia LaBeouf in de clinch met Olivia Wilde na ontslag Booksmart-opvolger

door Vertigo

Shia LaBeouf zou oorspronkelijk meespelen in Olivia Wildes Booksmart-opvolger Don’t Worry Darling. De regisseuse zou hem echter voor aanvang van de opnames ontslagen hebben omwille van wangedrag.

Nu wordt bericht dat LaBeouf en Wilde ook met elkaar in de clinch lagen omtrent de videoclip Love Me Like You Hate Me van zangeres Rainey Qualley aka Rainsford.

De hoofdrollen in de clip zijn voor LaBeouf en actrice Margaret Qualley, Raineys zus. Wilde werkte samen met Margaret Qualley aan de kortfilm Wake Up en blikte de Love Me Like You Hate Me-clip in om de twee zussen een plezier te doen.

Voordat Wilde de clip kon afwerken, had LaBeouf samen met producent Luke Turner zelf een versie gemaakt. Turner werkte eerder samen met LaBeouf aan experimentele docu’s als #ALLMYMOVIES, waarin LaBeouf al zijn films bekijkt.

Naar verluidt stuurde LaBeouf zijn versie van de clip naar het hele team achter Love Me Like You Hate Me. Wilde antwoordde op de mail dat ze LaBeoufs versie met plezier zou bekijken en haar versie binnenkort zou doorsturen.

LaBeouf reageerde dat het juiste antwoord ‘bedankt’ was en dat men voor zijn versie van de clip moest kiezen. Verder schreef hij dat ‘goeie jazzmuzikanten weten wanneer ze niet moeten spelen’.

Daarop antwoordde Wilde dat ze het project de rug toekeerde. Uiteindelijk staat op IMBb dat Turner de clip regisseerde en werd een bedanking aan Wilde uit de eindgeneriek geschrapt.

Verder wordt bericht dat LaBeouf en Margaret Qualley, die na de opnames van de clip een koppel werden, uit elkaar zijn na de beschuldigingen van misbruik tegen LaBeouf door zijn ex-vriendin en Honey Boy-tegenspeelster FKA Twigs.

Bron: IndieWire, EW

Lees meer over: