Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2021

Ian McKellen betreurt incident met X-Men-collega Elliot Page

door Vertigo

Acteur Elliot Page kondigde onlangs aan dat hij transgender is en heeft de steun gekregen van zijn X-Men-collega Ian McKellen. Page speelde Kitty Pryde in X-Men: The Last Stand en X-Men: Days of Future Past, waarin McKellen opdook als Magneto.

“Alles wordt beter als je uit de kast komt omdat je zelfvertrouwen krijgt,” zegt de openlijk homoseksuele McKellen. “Je relaties en vriendschappen worden beter en als je geluk hebt ook je band met je familie. Ook je acteerwerk verandert en verbetert.”

McKellen vertelt dat Page in zichzelf gekeerd was op de set van de X-Men-films. Tijdens de opnames van een bepaalde scène zaten ze dicht bij elkaar en moest McKellen spreken zodra Page klaar was.

“Ik hoorde echter niet wat hij zei,” zegt McKellen. “Niemand hoorde wat hij zei. Dus zei ik: ‘Als je niet luider kan spreken, kun je dan je hand laten zakken zodra je klaar bent zodat ik het weet?'”

Na de opnames van X-Men: Days of Future Past kwam Page uit de kast als homoseksueel. “Plots kon hij niet stoppen met praten,” zegt McKellen. “Je hoorde alles.”

“Nu is hij Elliot en ik ben heel blij voor hem,” vervolgt hij. “Ik ben echter heel teleurgesteld in mezelf dat ik niet eerder besefte waarom hij moeite had om te communiceren.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: