Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.06.2016

Shane Black onthult details over The Predator

door Margot De Palmeneire

Tijdens een interview met Empire gaf regisseur Shane Black meer informatie over zijn volgende project The Predator. Samen met filmstudio 20th Century Fox wil hij de Predator-franchise nieuw leven inblazen.

Black, die in de originele actieklassieker uit 1987 de rol van de jonge Hawkins op zich nam, zal het treatment van de nieuwe Predator-film schrijven en kruipt ook in de regiestoel. Het scenario laat de regisseur over aan zijn The Monster Squad-maatje Fred Dekker. De regisseur benadrukt dat het om een vervolg gaat dat verderbouwt op de bestaande mythologie.

Op de vraag of Arnold Swarzenegger opnieuw de rol van Dutch op zich neemt, zei Black het volgende:

“De held van de nieuwe film zal voorlopig gespeeld worden door Quinn Mackenna. En dat kan nog veranderen. We leven in een cultuur waarin iedereen alles wil weten nog voor de film uitkomt. Maar ik wil dat mensen zeggen: ‘The Predator komt eraan, we willen die film zien, het is mysterieus, interessant, het heeft iets verwonderend en nieuw zoals Close Encounters had toen het uitkwam.’ Dat willen we bereiken. Het is onmogelijk, maar we gaan het toch proberen.”

Black wist ook nog te zeggen dat hij een ander genre probeert te ontdekken met een nieuw scenario. Het zou een tijdreis worden, uitgevoerd zoals een horrorfilm, maar “het tijdreis-aspect werd te verwarrend voor mij, maar ik kom er nog op terug.”

Bron: DH

@margotdep

Lees meer over: