Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.06.2016

Filmflits: Elizabeth Banks, Joel Edgerton en meer!

door Marijn Claeys

Elizabeth Banks vervoegt wellicht vrouwelijke Ocean’s Eleven

Nadat Cate Blanchet, Helena Bonham Carter en Mindy Kaling zich vermoedelijk zullen aansluiten bij Sandra Bullock voor de nieuwe Ocean’s Eleven-film, lijkt nu ook Elizabeth Banks aan boord te zijn. Regisseur Gary Ross, die eerder al met Banks samenwerkte voor The Hunger Games, leidt het project en zal ook mee produceren. Steven Soderbergh en George Clooney zullen de film mee produceren. De productie zou in het najaar van start gaan.

Bron: Coming Soon

 

Joel Edgerton voert gesprekken voor thriller It Comes At Night 

De film is geschreven en wordt geregisseerd door Trey Edward Shults, bekend van de prijzenwinnende film Krisha. Edgerton zou een vader spelen die zijn vrouw en zoon moet beschermen tegen een vreemde kwaadaardige entiteit buiten hun huis. Edgerton wiens naam, na zijn vertolking in Jeff Nichols’ Loving, al vaak valt in de vroege Oscarbuzz, maakte recent ook zijn regiedebuut met het succesvolle The Gift.

Bron: Deadline

 

Doug Liman ‘in talks’ om scifi-thriller Chaos Walking te regisseren

Nadat Robert Zemeckis eerder verzaakte aan de regie van de filmadaptatie van Patrick Ness’ gelijknamige jeugdtrilogie overweegt nu Doug Liman te tekenen voor het project. Oscarwinnaar Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en Jamie Linden werkten al aan het scenario. Chaos Walking speelt zich af in een post-apocalypstische wereld waar geen vrouwen meer zijn en waar alle levende wezens elkaars gedachten kunnen waarnemen in de vorm van beelden, woorden en geluid, ook wel Noise genoemd. De productie staat gepland voor deze herfst.

Bron: THR

Kenneth Choi gecast in Spider-Man: Homecoming

Choi, bekend van The Wolf of Wall Street, heeft een rol te pakken in de nieuwe Spider-Man-reboot, mogelijk die van schooldirecteur. Het wordt zijn tweede personage in het Marvel-filmuniversum, hij was ook al te zien in Captain America: The First Avenger. De film wordt geregisseerd door Jon Watts en komt in juli 2017 in de Belgische zalen.

Bron: Deadline

@MarijnClaeys