Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.05.2021

Seth Rogen openhartig over relatie met James Franco na misbruikbeschuldigingen

door Vertigo

Seth Rogen heeft in een interview met de Britse krant The Sunday Times onthuld dat de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen zijn vriend en frequente tegenspeler James Franco een stempel hebben gedrukt op hun persoonlijke en professionele relatie.

Op de vraag of hij de beschuldigingen gelooft, zei Rogen: “Ik kan alleen maar zeggen dat ik misbruik en grensoverschrijdend gedrag veracht. Ik zou het nooit in de doofpot stoppen of iemand er bewust aan blootstellen.”

Rogen verontschuldigde zich voor een grap tijdens zijn openingsmonoloog als gastheer van Saturday Night Live in 2014. Toen stak hij de draak met een schandaal rond Instagram-berichten die Franco naar een 17-jarig meisje had gestuurd om af te spreken.

“Ik heb er spijt van dat ik die grap gemaakt heb,” zegt Rogen. “Ik moet ook denken aan een interview uit 2018 waarin ik zeg dat ik met James zou blijven samenwerken. Eigenlijk heb ik dat niet meer gedaan en ben ik dat momenteel ook niet van plan.”

Franco en Rogen speelden samen in onder meer Pineapple Express, This Is the End, The Interview en The Disaster Artist en ook hun vriendschap staat onder druk.

“De beschuldigingen tegen James hebben onze relatie en dynamiek ingrijpend veranderd,” zegt Rogen. “Het is pijnlijk, maar niet zo pijnlijk of moeilijk als voor vele anderen in deze situatie. Ik heb geen medelijden met mezelf.”

Bron: EW

Lees meer over: