Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.05.2021

Seth Rogen openhartig over gedateerde grappen en cancel culture

door Vertigo

Seth Rogen heeft in het tv-programma Good Morning Britain gezegd dat hij niet wakker ligt van controversiële grappen uit zijn oudere films.

“Sommige grappen zijn zeker en vast gedateerd, maar dat is eigen aan humor,” zegt Rogen. “Die films zitten goed in elkaar en er is een reden waarom mensen ze nog steeds bekijken en ervan genieten. Grappen gaan echter niet noodzakelijk lang mee.”

Rogen begrijpt niet waarom sommige stand-upcomedians bang zijn om gecancelled te worden omdat ze ooit grappen hebben gemaakt die nu als ongepast worden beschouwd.

“Als je een grap hebt gemaakt die gedateerd is, moet je dat aanvaarden,” zegt Rogen. “Als je vindt dat ze niet gedateerd is, kom er dan voor uit.”

De acteur is alvast niet van plan om zijn Twitter-account uit te kammen om controversiële grappen te verwijderen. “Ik heb nooit bewust grappen gemaakt ten koste van bepaalde groeperingen die op een of andere manier onderdrukt waren,” zegt hij.

“Heb ik dat ooit onbewust gedaan?” vervolgt hij. “Zeker en vast. In mijn films zitten zo’n grappen en ik heb er geen probleem mee om toe te geven dat ze gedateerd zijn.”

“Ik denk echter niet dat ik op Twitter ooit een verschrikkelijk aanstootgevende grap heb gemaakt,” voegt hij eraan toe. “Als je dat hebt gedaan, moet je je afvragen waarom en het op een bepaalde manier onder ogen zien. Dat heeft niets met cancel cuture te maken.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: