Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.05.2021

Hillary Clinton reageert op Borat 2-complottheorie die stelt dat de politica kinderbloed drinkt

door Vertigo

In Borat Subsequent Moviefilm beweren Jim en Jerry, twee aanhangers van complottheoriën bij wie Borat (Sacha Baron Cohen) tijdens de lockdown verblijft, dat Hillary en Bill Clinton kinderbloed drinken.

Nu heeft Hillary Clinton op de complottheorie gereageerd met een persoonlijke videoboodschap aan Jim en Jerry. Die is te zien in Debunking Borat, een reeks filmpjes waarin complottheoriën uit de Borat-sequel worden ontkracht.

Debunking Borat maakt deel uit van een driedelige special rond Borat Subsequent Film die sinds 25 mei te zien is op Amazon Prime.

“Hallo, Jim en Jerry,” zegt Clinton in haar video. “Ik weet dat jullie een paar dingen over me hebben gehoord die jullie mogelijk geloven en ik weet dat jullie niet de enige zijn.”

“Dat doet eerlijk gezegd veel pijn, zowel voor mij en mijn gezin als voor vrienden en andere mensen die weten dat het leugens zijn,” vervolgt ze.

Verder pleit Clinton voor samenhorigheid in plaats van verdeeldheid. “Als Amerikanen onder elkaar hoop ik dat we tot een akkoord kunnen komen in plaats van ons te laten verdelen en in hokjes te stoppen,” zegt ze. “Zou dat niet geweldig zijn?”

Clinton koestert mogelijk ijdele hoop. Nadat het filmpje afgelopen is, kijkt Jim namelijk naar Jerry en zegt: “Ik kan haar gewoon niet uitstaan.”

Bron: IndieWire