Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.02.2022

Sean Penn draait momenteel docu in Oekraïne over Russische invasie

door Vertigo

Sean Penn is momenteel in Oekraïne, waar hij een documentaire draait over de Russische invasie. Het project staat reeds in de steigers sinds november 2021 en heeft de steun van de Oekraïense overheid.

De regisseur woonde eerder deze week persconferenties van de regering bij en interviewde hooggeplaatste politici, waaronder vicepremier Iryna Vereshchuk, lokale journalisten en militairen.

“Sean Penn is speciaal naar Kiev afgezakt om de huidige gebeurtenissen in Oekraïne vast te leggen en de wereld de waarheid te vertellen over de Russische inval,” zegt de Oekraïense overheid. “Hij steunt Oekraïne en we zijn hem dankbaar voor zijn moed en eerlijkheid.”

De regering voegt eraan toe dat Penn zich dapperder opstelt dan velen, in het bijzonder enkele westerse politici. “Hoe meer echte vrienden van Oekraïne onze strijd voor vrijheid steunen, hoe sneller we deze gruwelijke invasie door Rusland kunnen tegenhouden,” vervolgt ze.

Eerder begaf Penn zich al op gevaarlijk terrein door de drugsbaron El Chapo te interviewen en door verslag uit te brengen van de War on Terror in Iran. Daarnaast zet de acteur-regisseur zich in voor de mensenrechten en richtte hij de hulpverleningsorganisatie CORE op.

Bron: IndieWire

Lees meer over: