Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.10.2021

Scream-makers weten niet wie van de twee Ghostfaces welke personages vermoordde

door Vertigo

In Wes Cravens originele Scream-film gaan er twee seriemoordenaars schuil achter het Ghostface-masker: Billy Loomis (Skeet Ulrich) en zijn beste vriend en minnaar Stu Macher (Matthew Lillard).

Billy en Stu zijn echter nooit tegelijkertijd als Ghostface in beeld, waardoor het onduidelijk is wie van de twee welke moorden pleegde. Volgens Ulrich weet niemand het, inclusief hijzelf omdat Ghostface door een stuntman werd gespeeld.

“Er werd ook nooit over gepraat,” zegt de acteur. “Op fanbijeenkomsten hoor ik dat veel mensen zich afvragen welke personages er door Billy en welke er door Stu zijn vermoord en er zijn verschillende theorieën. Ik weet echter dat Matt erover heeft gepraat met de scenarist Kevin Williamson en zelfs hij had het nooit uitgedokterd.”

“Het feit dat mensen aanwijzingen in de film zien, toont hoe geniaal Wes Craven was,” vervolgt hij. “Sommige hints zijn ook vanzelfsprekender dan andere. Als Billy meteen na een moord in beeld verschijnt, heeft hij het duidelijk niet gedaan.”

Een Scream-fanpagina beweert bij alle moorden de juiste daders te hebben geplaatst, maar de dood van Stu’s vriendin Tatum (Rose McGowan) tijdens een feestje in zijn huis bleek een moeilijk geval.

Als Billy haar vermoorde, gaf Stu een feestje terwijl hij wist dat zijn vriendin in de garage werd afgemaakt. Als Stu haar vermoordde, offerde hij zijn vriendin op voor zijn beste vriend en minnaar.

Bron: /Film