Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.07.2021

Scarlett Johansson klaagt Disney aan wegens simultane Black Widow-streamingrelease

door Vertigo

Scarlett Johanssson heeft Disney aangeklaagd voor contractbreuk omdat de studio Black Widow tegelijkertijd in de bioscoop en op Disney+ uitbracht.

Volgens Johansson werd haar beloofd dat de film een exclusieve bioscooprelease zou krijgen en was haar loon grotendeels gebaseerd op de box-office-opbrengst.

In de aanklacht staat dat Johanssons team haar contract wilde herbekijken naar aanleiding van de gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease, maar dat Disney en Marvel daar niet op zijn ingegaan.

Johansson zou 50 miljoen dollar mislopen door de releasestrategie van Black Widow. De film bracht in zijn tweede weekend aan de Amerikaanse box-office 67 procent minder op dan in zijn openingsweekend, mogelijk omdat hij ook op Disney+ beschikbaar was.

Een woordvoerder van Disney noemt Johanssons beschuldigingen ongegrond. “De aanklacht is bijzonder jammer en verontrustend omdat ze geen rekening houdt met de vreselijke en langdurige globale gevolgen van de COVID-19-pandemie,” klinkt het.

“Disney heeft Scarlett Johanssons contract tot op de letter gevolgd en bovendien heeft de release van Black Widow op Disney+ ervoor gezorgd dat ze een extra vergoeding kan krijgen bovenop de 20 miljoen dollar die ze tot nu toe heeft ontvangen,” klinkt het.

Bron: IndieWire