Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.01.2016

Sam Louwyck en Wim Willaert in filmdebuut Gilles Coulier

door Jimmy Van der Velde

Sam Louwyck en Wim Willaert zijn allebei gecast in het langspeelfilmdebuut van Bevergem-regisseur Gilles Coulier. Ook Sebastien Dewaele neemt een hoofdrol voor zijn rekening.

Cargo brengt het ruwe verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier, bekend als regisseur van Bevergem, schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelde het samen verder binnen het prestigieuze Script&Pitch-programma van het TorinoFilmLab.

“Ik wilde met karakterkoppen werken die zouden passen in de harde wereld van de visserij.” zegt Coulier. “Na Bevergem kijk ik er enorm hard naar uit om weer met deze drie ervaren topacteurs te werken.” De regisseur doet voor zijn debuutfilm opnieuw beroep op David Williamson als cameraman en Tom Denoyette voor de montage.

De opnames zijn gepland om op 22 februari van start te gaan in Oostende. “We zijn enorm opgetogen dat regisseur Gilles Coulier als locatie voor zijn eerste langspeelfilm voor Oostende kiest. Met het Filmoffice van Oostende ondersteunen we dit project, waarin jonge talenten volop kansen krijgen. Bovendien heeft de cast met Sebastien Dewaele een rasechte Oostendenaar in zijn midden. En ook Sam Louwyck heeft een grote link met de stad. We kijken alvast uit naar de première.” aldus een enthousiaste Burgemeester Johan Vande Lanotte.

Bron: De Wereldvrede