Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.01.2016

Biker Boys–regisseur Dries Vos maakt eerste langspeelfilm

door Jimmy Van der Velde

In maart 2016 start productiehuis Marmalade, gekend van Wat mannen willen, met de opnames van een nieuwe romantische komedie die Allemaal familie zal heten. Producent Yoshi Aesaert heeft hiervoor regisseur Dries Vos gevraagd om de regie in goede banen te leiden.

Vos is vooral gekend als regisseur van de populaire televisiereeks Biker Boys,met o.a. Bart De Pauw, maar hij regisseerde ook de reeks Nieuw Texas en de VTM-serie Patrouille Linkeroever. Na het succes van Wat mannen willen met circa 150.000 bezoekers, kiest het jonge Gentse productiehuis Marmalade opnieuw voor een remake van een Nederlandse kaskraker Alles is familie.

“Na de succesvolle release van Wat mannen willen en de fijne samenwerking met Filip Peeters ben ik bijzonder blij dat ik weer kan samenwerken met zo’n enthousiast persoon als Dries Vos. Het was voor mij snel duidelijk dat Dries klaar was om zijn eerste langspeelfilm te draaien. Deze film is bovendien ook erg belangrijk voor het traject dat Marmalade nu volgt, waarbij we mikken op publieksfilms en tv-reeksen” ,aldus Yoshi Aesaert, CEO van Marmalade.

Ook Vos is uiteraard enthousiast: “ Ik ben superblij dat ik als regisseur mag debuteren met een speelfilm over grote thema’s zoals liefde, verbondenheid en dat met kwetsbare personages met allemaal hetzelfde doel : het vinden van liefde en geluk.”

Het verhaal? In Allemaal familie is iedereen binnen de familie op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Billie een baby, haar man Steve wil als regisseur de ultieme liefdesfilm maken, zijn broer Carl wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun schoonbroer Rik wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Bob wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Greta wil dat iemand haar wil.

Marmalade is nu volop bezig met de casting. In maart starten de opnames , die plaats zullen vinden over heel België. De release van de film is voorzien voor 2017.

Bron: Marmalade