Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.11.2021

Salma Hayek onthult tijdens Walk of Fame-ontvangstspeech hoe ze met de dood bedreigd werd

door Vertigo

Salma Hayek kreeg onlangs in het bijzijn van haar Eternals-regisseuse Chloé Zhao en Grown Ups-tegenspeler Adam Sandler een ster op de Hollywood Walk of Fame langs Hollywood Boulevard en noemde het tijdens haar speech een louterende ervaring.

In het begin van haar carrière werd Hayek, die in de jaren negentig van Mexico naar Los Angeles trok om haar acteerdroom waar te maken, namelijk aangevallen op Hollywood Boulevard, samen met een aantal Mexicaanse vrienden die op bezoek waren.

“We liepen over straat en zagen een arme man die op de grond lag en een heel verwarde indruk maakte,” zei Hayek en voegde eraan toe dat de man haar nafloot. “Ik negeerde hem en daar nam hij aanstoot aan. Vervolgens trok hij een mes en probeerde me neer te steken.”

Hayek en haar vrienden sloegen op de vlucht. “Ik vroeg iemand om de politie te bellen, maar er kwam niemand opdagen,” zei ze. “We gingen dan maar een winkel binnen omdat we moe waren en omdat het zo eng was. We sprongen over de toonbank en ik greep een stok waarmee ik de man moest afweren.”

Uiteindelijk werd de actrice gered door twee leden van de Hells Angels. “Telkens ik aan Hollywood Boulevard denk, komt die herinnering in me op,” zei Hayek, maar vertelde erbij dat de Walk of Fame-ceremonie een helende werking had.

Bron: EW

Lees meer over: