Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.10.2018

Rose McGowan haalt snoeihard uit naar Meryl Streep en Hollywood na eerste verjaardag #MeToo

door Vertigo

Eén jaar na de opkomst van de #MeToo-beweging heeft Rose McGowan keihard uitgehaald naar Hollywood. Volgens de actrice hebben haar collega’s zich het voorbije jaar schijnheilig gedragen.

“Hollywood is een stelletje sukkels en losers,” zei ze. “Ze doen alsof ze begaan zijn met #MeToo om hun geweten te sussen en omdat het goed overkomt. Voor lafaards als hen is dat voldoende.”

“Hun reputatie als valse liberalen is overigens volledig verdiend,” vervolgde ze. “Diep vanbinnen beseffen ze dat ook en weten ze dat hun leven betekenisloos is. Dat zie ik als hun straf.”

McGowan verweet Meryl Streep en Hillary Clinton dat ze van Weinsteins seksueel misbruik afwisten, maar geen actie ondernamen. Het is niet de eerste keer dat de ene actrice achter de andere aangaat, maar zowel Streep als Clinton hebben in het verleden ontkend dat ze van Weinsteins gedrag op de hoogte waren.

“Ik wou dat ik mijn jarenlange steun aan Hillary Clinton kon intrekken,” zei McGowan. “Zelfs tegen Obama nam ik het luidruchtig voor haar op.”

Bron: IndieWire