Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

rogue one

03.01.2017

Rogue One bovenaan laatste box-office-top van het jaar

door Marlies Hamal

Star Wars-spin-off Rogue One sloot het jaar af aan de top van de Amerikaanse box-office. Net als tijdens de kerstdagen deden de Star Wars-prequel en de animatiefilm Sing het beter dan de overige bioscoopreleases met opbrengsten van respectievelijk 64,5 en 56,5 miljoen dollar.

Scifi-avontuur Passengers en videospeladaptatie Assassin’s Creed stelden opnieuw teleur. Why Him?, een komedie met Bryan Cranston en James Franco, bracht dan weer 13 miljoen dollar op. Ook de musical La La Land is nog steeds aan het scoren met een opbrengst van zo’n 12,3 miljoen dollar.

Ook Fences en Hidden Figures deden het niet slecht. De toneelbewerking Fences bracht 12,7 miljoen dollar op en rond hoofdrolspelers Denzel Washington en Viola Davis hangt een hevige Oscar-buzz. Hidden Figures, een dramedy over een team van vrouwelijke Afro-Amerikaanse NASA-wetenschappers, bracht in 25 bioscopen 1,1 miljoen dollar op. Volgend weekend wordt de film met Octavia Spencer, Janelle Monáe en Taraji P. Henson in de rest van de Verenigde Staten gelanceerd.

Bron: Variety