Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.08.2021

Roger Deakins & collega’s waarschuwen voor gevaren van lange werkdagen

door Vertigo

Verschillende directors of photography, waaronder Roger Deakins (1917) en Emmanuel Lubezki (Gravity), hebben in een brief aan de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) gewaarschuwd voor de gevaren van lange werkdagen in Hollywood.

“Door de jaren heen zijn er verschillende auto-ongelukken veroorzaakt door mensen die in slaap vielen achter het stuur na werkdagen van 14 uur of langer,” staat te lezen in de brief, die ook door cameramannen John Toll (Braveheart), Erik Messerschmidt (Mank) en Rodrigo Prieto (Brokeback Mountain) werd ondertekend.

Het probleem van cast- en crewleden die in slaap vallen achter het stuur kwam onder de aandacht in 2018 nadat Riverdale-acteur KJ Apa tegen een paal reed na een lange draaidag.

De DoP’s halen het onderwerp opnieuw aan naar aanleiding van contractonderhandelingen tussen de International Alliance of Theatrical Stage Employees en de AMPTP.

In de brief wordt erop gewezen dat werkgevers en -nemers reeds tijdens de coronacrisis de handen in elkaar sloegen om de veiligheid van iedereen op de set te garanderen.

“Het is hoog tijd dat we dezelfde intelligentie en middelen aan boord leggen om het aantal pauzes per dag te verhogen en ook in het weekend pauzes te voorzien,” schrijven de directors of photography. “Zo zorgen we ervoor dat alle crewleden fysiek en mentaal gezond blijven.”

Bron: IndieWire