Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.11.2016

Robert Redford zegt acteren vaarwel

door Vertigo

Triest nieuws, levende legende Robert Redford gaat stoppen met acteren. Dat verklaarde de tachtigjarige acteur gisteren zelf tijdens een interview met zijn kleinzoon Dylan.

Redford is een van de grootste acteurs van zijn generatie, het aantal klassiekers waar hij in acteerde kan je niet op twee handen tellen. Butch Cassidy and the Sundance Kid, The Sting, All the President’s Men, Three Days in the Condor, A Bridge Too Far, … Menig acteur zou een moord begaan voor zo’n carrière.

Vreemd genoeg werd hij door de Academy altijd over het hoofd gezien en kreeg hij slechts één Oscarnominatie voor zijn acteerprestaties. In 2002 zagen ze hun fout in en mocht Redford een ere-Oscar in ontvangst nemen voor zijn buitengewone bijdrage aan de filmwereld.

Nu heeft Redford dus genoeg van acteren: “Ik ben een ongeduldige persoon en heb geen zin meer om take na take na take op te nemen.” De roodharige acteur zal de filmwereld niet helemaal de rug toekeren. Redford is namelijk van plan om nog films te blijven produceren en regisseren. Met zijn Sundance Film Festival blijft hij ook een belangrijke voorvechter van onafhankelijke cinema.

De Hollywoodgrootheid zal nog te zien zijn in twee films. De thriller The Old Man and the Gun waarvoor hij opnieuw samenwerkt met Pete’s Dragon-regisseur David Lowery en het romantische drama Our Souls at Night met die andere filmroyalty Jane Fonda en onze Matthias Schoenaerts

Bron: The Film Stage