Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.11.2016

King Kong keert terug naar zijn roots in Kong: Skull Island

door Vertigo

Enkele dagen terug verscheen een eerste beeld van King Kong in Jordan Vogt-Roberts’ Kong: Skull Island. De aandachtige kijker zal merken dat de kolossale aap opvallend veel lijkt op zijn iconische incarnatie uit 1933. Een meer dan bewuste keuze volgens de regisseur.

Vogt-Roberts heeft de nieuwe Kong zo laten ontwerpen dat een kind hem zou kunnen tekenen en hij toch herkenbaar zou zijn. Daarvoor moesten zijn vormen veel simpeler zijn in tegenstelling tot de anatomisch correcte gorilla uit Peter Jacksons King Kong-remake.

De nieuwe Kong loopt dan ook terug op twee benen en heeft cartoonachtige trekken zoals de grote neusgaten, vooruitgestoken snijtanden en licht uitpuilende ogen. Zijn vacht heeft bruine tinten omdat hij op oude filmposters ook zo afgebeeld werd.

Toch heeft de regisseur ook zijn eigen ding kunnen doen met het monster. Zo gaat het om de grootste Kong die ooit over het witte doek donderde. Vanaf maart kunnen we oordelen of het legendarische filmmonster een grootse indruk maakt in Kong: Skull Island.

Bron: /Film