Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.05.2021

Robert Downey Jr. rouwt om overlijden trouwe assistent die hem hielp van de drugs af te blijven

door Vertigo

Robert Downey Jr. heeft op Instagram een laatste groet gebracht aan zijn assistent Jimmy Rich die op 5 mei omkwam in een auto-ongeluk.

Rich werkte samen met Downey Jr. sinds The Singing Detective uit 2003, het jaar waarin de acteur met zijn drugs- en alcoholverslavingen komaf maakte, en was bij alle Marvel-films met Iron Man betrokken.

“Hij was een broer, mijn rechterhand, een oom voor mijn kinderen en geliefd door iedereen die met zijn unieke persoonlijkheid en gevatheid in aanraking kwam,” schrijft Downey Jr. “Hij steunde me tijdens elke stap van mijn ontwenning, leven en carrière.”

Ook Downey Jr.’s Marvel-collega Chris Evans heeft bij Rich’ overlijden stilgestaan. “Rich was uniek en liet een onuitwisbare indruk na op iedereen die hij ontmoette, niet in het minst op Robert Downey Jr.,” schrijft de Captain America-acteur op Instagram.

Verder reageerden Marvel-acteurs Mark Ruffalo, Chris Pratt, Jeremy Renner, Josh Brolin en Clark Gregg op Downey Jr.’s bericht en uitten hun deelneming. Marvel bracht op hun beurt hulde aan Rich op Twitter.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Chris Evans (@chrisevans)

Bron: EW, Variety

Lees meer over: