Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2021

Ridley Scott schrapte eerste filmkus tussen Ben Affleck en Matt Damon uit The Last Duel

door Vertigo

Acteurs en coscenaristen Ben Affleck en Matt Damon hebben onthuld dat hun personages in Ridley Scotts The Last Duel elkaar oorspronkelijk zouden kussen, maar dat het moment voor aanvang van de opnames werd geschrapt.

De kus was gepland voor een scène waarin Damons ridder Jean de Carrouges Afflecks graaf Pierre d’Alençon begroet. “De originele versie van die scène stemde overeen met de manier waarop zo’n ceremoniële begroeting in het echt verliep,” zegt Affleck. “Je moest iedereen op de mond kussen.”

“Het zou onze eerste filmkus geweest zijn,” zegt Damon en Affleck voegt eraan toe dat die zal moeten wachten. De acteur legt ook uit waarom Scott het moment schrapte: “Hij dacht dat het voor teveel afleiding zou zorgen en hij heeft doorgaans goede instincten.”

Verder zegt Damon dat Affleck een ander moment van de scène improviseerde: “Onze personages haten elkaar en dat was heel leuk. Toen ik voor hem knielde, onderbrak Ben me middenin een zin en flapte er gewoon uit: ‘Kom dichter.’ Ik moest rechtstaan en dichter bij hem knielen. Dat stond niet in het script.”

Damon grapt ook dat hij in het echt voor Affleck moet knielen sinds hij prijsmagneten als Argo regisseert. “Enkel zo mag ik zijn huis binnen,” zegt Damon.

Bron: EW