Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.10.2021

Netflix schorst transvrouw die kritiek uitte op transfobe uitspraken in comedyspecial

door Vertigo

Netflix heeft drie van zijn medewerkers geschorst, waaronder de transseksuele software-ingenieur Terra Field, nadat ze ongevraagd een meeting van de 500 voornaamste kaderladen bijwoonden.

De meeting ging onder meer over de special The Closer van stand-upcomedian Dave Chappelle, die sinds 5 oktober op de streamingdienst te zien is. Een aantal Netflix-medewerkers, waaronder Field, namen aanstoot aan enkele uitspraken van Chappelle over de transgemeenschap die volgens hem ‘lichtgevoelig’ is.

Field uitte haar ongenoegen in een reeks tweets en betichtte Chapelle van transfobie. Volgens insiders werd ze echter niet geschorst omwille van haar kritiek, maar omdat ze niet uitgenodigd was op de meeting.

“We hebben onze medewerkers niet geschorst omdat ze over de special hebben getweet,” bevestigt een woordvoerder van Netflix. “Ons personeel wordt aangemoedigd om het openlijk met de show oneens te zijn en we steunen hun recht om dat te doen.”

In een memo aan zijn personeel neemt Netflix-CEO Ted Sarandos het voor Chapelle op. Sarandos schrijft dat Chapelle een van de populairste comedians van het moment is en dat de streamingdienst niet alleen een deal met hem heeft, maar ook een hit scoorde met zijn vorige special Sticks & Stones.

“We werken hard om hem en onze andere artiesten te steunen in hun artistieke vrijheid, ook al zullen er daardoor altijd titels op Netflix staan die volgens sommigen schadelijk zijn,” voegt Sarandos eraan toe.

Bron: Variety