Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.01.2020

Ricky Gervais onder vuur na grap over regisseuses tijdens Golden Globes

door Vertigo

Bij de bekendmaking van de nominaties kwamen de Golden Globes onder vuur te liggen omdat er geen vrouwen genomineerd waren in de categorie Beste Regisseur. Tijdens de ceremonie van afgelopen zondag stak presentator Ricky Gervais de draak met de controverse.

“Er werden geen vrouwelijke regisseurs genomineerd dit jaar,” zei hij. “Dat is niet oké. Ik heb met de organisatie gesproken en ze hebben mij gegarandeerd dat het nooit meer zal gebeuren.”

“In samenspraak met alle grote studio’s hebben ze beslist om net zoals vroeger geen vrouwelijke regisseurs meer aan te werven,” vervolgde hij. “Zo zal het probleem opgelost zijn. Graag gedaan.”

Volgens Ramin Setoodeh van Variety kon niemand in de zaal met Gervais’ uitspraken lachen en Melissa Silverstein van de vereniging Women and Hollywood haalde uit naar de acteur en stand-upcomedian op Twitter.

“Het gebrek aan vrouwelijke regisseurs in onze sector is geen mop,” tweette ze. “Slechts 10,6 procent van de honderd succesvolste films van 2019 werden geregisseerd door een vrouw.”

Bekijk nog meer verontwaardige reacties hieronder:

Bron: IndieWire