Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.01.2020

Australische sterren vragen hulp voor bosbranden tijdens Golden Globes

door Vertigo

Tijdens de Golden Globes-uitreiking van gisterenavond heeft Russell Crowe opgeroepen om iets te ondernemen tegen de bosbranden in Australië. Hoewel hij er door de rampzalige toestand in het land zelf niet kon bij zijn, bracht de Australische acteur een boodschap over via Jennifer Aniston.

Crowe won Beste Acteur in een miniserie of tv-film voor zijn rol als Fox News-hoofd Roger Alies in de tv-film The Loudest Voice. “Vergis je niet, de tragedie in Australië heeft te maken met klimaatsveranderingen,” zei Aniston die Crowes award namens hem in ontvangst nam.

“We moeten inzetten op hernieuwbare energie en onze unieke, fantastische planeet respecteren,” vervolgde ze. “Op die manier is er voor ons allemaal een toekomst weggelegd.”

De Australische actrice Nicole Kidman en haar man Keith Urban doneerden reeds 500.000 dollar aan hulpverleners. “We zijn enorm overstuurd en bezorgd,” zei Kidman tijdens de Golden Globes. “Australië is een sterk land wat vriendschap en solidariteit betreft en wij vragen ons van hieruit af wat we kunnen doen om te helpen.”

Bron: Variety, EW