Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.11.2019

Rian Johnson noemt The Last Jedi-kritiek therapeutisch

door Vertigo

Rian Johnsons nieuwe film Knives Out loopt momenteel in de bioscoop en de regisseur heeft teruggeblikt op zijn vorige langspeler Star Wars: The Last Jedi.

Hij kreeg heel wat kritiek over zich heen omwille van enkele omstreden keuzes, maar zegt dat de hetze uiteindelijk een positief gevolg had.

“Voor ik The Last Jedi maakte, werd ik niet gehaat online,” zegt hij. “Als ik op één jaar tijd ook maar één negatieve tweet kreeg, raakte ik in paniek en had ik het gevoel dat ik er iets aan moest doen.”

“Mijn eigenwaarde hing af van het idee dat iedereen mij leuk vond,” vervolgt hij. “Om de kritiek op The Last Jedi te overleven, werd ik echter verplicht om daar van af te stappen.”

“Ik heb er ook een realistischer beeld van sociale media aan overgehouden” voegt hij eraan toe. “Er is veel positieve en oprechte interactie. Trollen vallen daarentegen vaak in herhaling en gaan op de duur vervelen.”

“Ze raken mij zelfs niet meer,” besluit hij. “Ik kan er nog steeds niet tegen, maar ik besef dat ze een neveneffect zijn van sociale media en het voor sommigen onder hen gewoon een hobby is.”

Bron: Dark Horizons