Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.05.2020

Regisseuse Dee Rees openhartig over vernietigende reacties op haar Mudbound-opvolger

door Vertigo

Regisseuse Dee Rees volgde haar Oscargenomineerde film Mudbound op met de The Last Thing He Wanted. De film met Anne Hathaway werd na zijn wereldpremière tijdens het Sundance Film Festival met de grond gelijk gemaakt door de pers.

Rees laat het echter niet aan haar hart komen.¬†“Je leert uit je fouten en probeert beter te doen,” zegt ze. “Ik zou die film opnieuw maken en ben er nog steeds trots op.”

Voor de cast- en crewleden vindt Rees het wel jammer. “Als je een film maakt, moeten zij in je geloven en zes tot zeven maanden van hun leven met je doorbrengen,” zegt ze. “Ik heb hun inspanningen en hun offers niet de moeite waard gemaakt.”

Rees is ondertussen bezig met haar volgende project, een nieuwe verfilming van de opera Porgy and Bess, en ondanks de negatieve reacties op The Last Thing He Wanted geniet ze het volste vertrouwen van producent Irwin Winkler.

“Hij zei dat hij er zich niks van aantrekt en dat het vanaf nu bergop zal gaan,” zegt Rees. “Ik heb ook het gevoel dat The Last Thing He Wanted een overgangsritueel was en dat ik niet meer bang moet zijn. Ik weet nu wat het ergste is dat er kan gebeuren.”

Bron: IndieWire